Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین-ایرنا- برخی مراجعان به بیمارستان های دولتی قزوین از نحوه خدمات دهی این مراکز و برخورد تعدادی از کارکنان آنها گلایه هایی دارند که رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان به آنها پاسخ داد.

به گزارش ایرنا، کمبود تخت، شلوغی بیش از حد، ساختمان های فرسوده و تجهیزات ناکافی، رفتار نامناسب برخی کارکنان و جوابگو نبودن آنها و سامانه نوبت دهی ضعیف جزو دغدغه های بیماران در بیمارستان های دولتی قزوین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک بیمار بستری در بیمارستان بوعلی قزوین در همین ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: تجهیزات این بیمارستان به روز نیست و برخی کارکنان نیز رفتار مناسبی با بیماران ندارند.
م احمدی، از وضعیت سامانه نوبت دهی به بیماران در کلینیک های ویژه درمانی قزوین نیز ابراز نارضایتی کرد و از خبرنگار ایرنا خواست تا این موضوع به گوش مسئولان رسیده شود.
وی از مشکل نبود پارکینگ برای این بیمارستان نیز ابراز گلایه کرد و با بیان اینکه برای توقف خودرو در اطراف بیمارستان در ساعات بعداز ظهر باید یک ساعتی وقت گذاشت، گفت: به نظر می رسد حجم بالای مراجعه کننده به این بیمارستان موجب کاهش کیفیت خدمات دهی به بیماران شده است.
یک بیمار بستری در بیمارستان شهید رجایی قزوین نیز گفت: به نظر می رسد تخت های این بیمارستان برای بیماران ناکافی باشد و این موضوع خدمات دهی به مراجعان را تحت تاثیر قرار داده است.
س - امامقلی افزود: باید فضای بیشتری برای این بیمارستان که از مراجعان زیادی برخوردار است اختصاص یابد و یا یک بیمارستان جدید ساخته شود که بتواند پاسخ مراجعان این مرکز درمانی که بیشتر آنها از وضعیت اورژانسی برخوردارند را به خوبی بدهد.
بیماری نیز که از ناحیه چشم دچار مشکل شده بود و به بخش اورژانس بیمارستان ولایت مراجعه کرده بود، گفت: ما ساعت 12 به این بخش مراجعه کرده ایم و علاوه بر ازدحام و بی نظمی موجود در این قسمت و مشکلات زیاد برای دریافت نوبت، پس از ساعت ها انتظار دکتر مورد نظر در ساعت 17 در بیمارستان حاضر شد.
مصطفی درزی از وضعیت تکریم ارباب رجوع در این بیمارستان ابراز گلایه کرد و گفت: متاسفانه کارکنان حاضر در این بخش از پاسخگویی لازم و مناسب به بیماران امتناع می کنند و گاهی اوقات برخورد مناسبی نیز با بیمار ندارند.
این بیمار همچنین نبود مرکز رادیوتراپی ویژه بیماران سرطانی در قزوین را یادآور شد و گفت: یکی از اقوام که با سرطان دست و پنجه نرم می کند به دلیل نداشتن این مرکز در قزوین مجبور است رنج سفر را به جان خریده و به تهران برود که این موضوع مشکلات روحی و مالی زیادی برای وی به همراه داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز تحولات حوزه درمان در دولت تدبیر و امید را یادآور شد و گفت: در کنار همه کمبودها و نقص های احتمالی، نباید از جاده انصاف خارج شویم چرا که با اجرای طرح تحول سلامت از سوی دولت یازدهم شاهد یک نهضت اساسی در رفع مشکلات حوزه درمان بوده ایم .
دکتر منوچهر مهرام افزود: با این وجود خدمات بسیاری زیادی که انجام شده، بعضی نیازهای بیمارستانی مردم همچنان حل نشده باقی مانده که شاید یکی از دلایل مهم آن تامین نشدن مطالبات دانشگاه های علوم پزشکی از سوی سازمان های بیمه گر باشد.
وی ادامه داد: در شهر قزوین 6 بیمارستان دانشگاهی با خدمات تخصصی ویژه فعالیت می کنند که شامل بیمارستان شهید رجایی به عنوان تنها مرکز ترومای استان، بیمارستان کوثر تنها مرکز درمان بیماری های زنان و زایمان، بیمارستان قدس تنها مرکز تخصصی درمان اطفال، بیمارستان بوعلی مرکز درمان بیماری های قلبی، مغز و اعصاب و مسمومیت ها، بیمارستان 22 بهمن به عنوان تنها مرکز روانپزشکی و بیمارستان ولایت به عنوان بیمارستان جنرال ( عمومی )هستند.
دکتر مهرام در خصوص گلایه برخی بیماران نسبت به قدیمی بودن بیمارستان های دولتی قزوین گفت: تنها بیمارستان ولایت سبت به سایر بیمارستان ها از ساختمانی نوساز برخورداراست و سه بیمارستان کوثر، شهید رجایی و بوعلی از قدیمی ترین مراکز آموزشی و درمانی سطح قزوین هستند که در نقاط پرتردد شهر نیز واقع شده اند و از نظر پارکینگ نیز دچار مشکل هستند.
این مسئول گفت: بیمارستان 22 بهمن قزوین نیز تنها مرکز روان پزشکی استان است که در ساختمانی فرسوده و استیجاری متعلق به راه آهن فعالیت می کند و هم اکنون با توجه به مطالبه شرکت راه آهن باید به مکان دیگری انتقال یابد.
وی ادامه داد: بیمارستان شهید رجایی نیز یکی از قدیمی ترین بیمارستان های قزوین است که با توجه به موقعیت آن به عنوان مرکز تروما و حوادث از اهمیتی ویژه در خدمات بهداشتی و درمانی به مردم استان برخوردار می باشد.
مهرام گفت: گرچه در 2 سال اخیر آی سی یو و اورژانس این مرکز توسعه یافته اما هنوز این مرکز با استانداردهای درمانی فاصله زیادی دارد به همین جهت از سال گذشته ساخت یک فضای الحاقی برای این بیمارستان در زمین مجاور آن آغاز شده است.

** تکریم ارباب رجوع در بیمارستان های دولتی قزوین
دکتر مهرام در خصوص وضعیت سامانه نوبت دهی به بیماران و کم توجهی برخی کارکنان بیمارستان ها به تکریم ارباب رجوع نیز اظهار کرد: گلایه از کارکنان بیمارستان ها در حد انگشت شماری است و این به معنای نارضایتی کامل از نحوه خدمات نیست و نمی توان گلایه یک یا چند بیمار را به معنای رضایت نداشتن سایر مراجعان تلقی کرد.
وی با بیان اینکه گاهی در شکایات مردمی انصاف رعایت نمی شود،افزود: البته ممکن است به ندرت برخورد تندی از سوی کارکنان داشته باشیم که اگر چنین موضوعی به ما گزارش شود حتما با آن برخورد می کنیم اما این گونه گلایه ها آنقدر کم است که ارزش خدشه دار کردن زحمات اکثریت مطلق کارکنان بیمارستان ها اعم از نیروهای خدماتی و دفتری، پرستاران و پزشکان را ندارد.
وی اضافه کرد: گاهی اوقات بعضی بیماران مواردی را در بیمارستان طلب می کنند که امکان انجام آنها به صورت عملی یا قانونی وجود ندارد و یا اینکه موانعی پیش می آید که تقصیر کسی نیست اما بیمار و خانواده اش شاکی می شوند به طور مثال به دلیل شرایط نامناسب علایم حیاتی انجام عمل جراحی لغو می شود یا گاهی در بخش بستری می خواهند، سیگار بکشند و پرسنل مانع این کار می شوند یا یک بیمار قلبی برای غذایش با دعوا طلب نمک می کند و پرستاران به او نمی دهند که این موارد را نمی توان جزو نارضایتی ها عنوان کرد.

**معترضان نسبت به شیوه نوبت دهی کلینیک های ویژه راهکار جایگزین پیشنهاد دهند/ چاره ای جز اجرای روش های فعلی نوبت دهی نداریم
راه اندازی کلینیک های ویژه یکی از بسته های مهم طرح تحول نظام سلامت بود که با تعرفه ارزان دولتی همچون سایر بسته های آن تحولی اساسی در افزایش رضایتمندی بیماران داشت.
هم اکنون این کلینیک ها در تمام بیمارستان های دانشگاهی قزوین ایجاد شده و در 2 نوبت صبح و عصر خدمات تخصصی و فوق تخصصی به مردم ارائه می دهد.
این کلینیک ها در کنار تمام نتایج پرباری که در نظام بهداشت و درمان داشتند در زمینه نحوه نوبت دهی به بیماران همچنان دچار مشکلاتی هستند که موجب شده تا بسیاری از بیماران به علت ازدحام جمعیت نوبت گیرنده ها، مدتی در انتظار نوبت پزشک متخصص مانده و نتوانند از خدمات معاینه پزشکان این کلینیک ها بهره مند شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین این خصوص نیز گفت: برای نوبت دهی به بیماران سه روش مراجعه حضوری در اول صبح، تلفنی و اینترنتی وجود دارد که هر کدام با مشکلاتی مواجه است به گونه ای که در روش اول بیمارانی که از راه دور مراجعه می کنند امکان رسیدن در زمان اول روز را ندارند بنابراین حق آنها ضایع می شود.
وی ادامه داد: در نوبت دهی تلفنی گرچه مشکل حالت اول رفع می شود اما با معطلی مواجه می شویم که نوبت های تلفنی خرید و فروش می شود و عده ای کاسب و دلال ارائه این نوبت ها می شوند و این مساله باز موجب اعتراض مردم می شود.
دکتر مهرام با بیان اینکه در روش نوبت دهی اینترنتی نیز بسیاری از مردم یا دسترسی به اینترنت ندارند و یا اصلا بلد نیستند و حق آنها هم ضایع می شود،افزود: در حال حاضر بیشتر بیمارستان های ما شیوه های اول و دوم را اجرا می کنند اما به همین دلایل گفته شده باز هم اعتراضات وجود دارند، اما هیچ کدام از معترضان راهکاری که باعث اعتراض نشود، پیشنهاد نمی دهد بنابراین با این وضع چاره ای جز اجرای روش های فعلی نوبت دهی را نداریم.
وی همچنین گفت: یکی از دلایل دیگری که گاهی موجب گله و اعتراض مردم می شود، محدودیت در تعداد نوبت های درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی به ویژه در نوبت صبح است، چرا که پزشکان متخصص یا فوق تخصص با هدف ارتقای کیفیت ویزیت ها، در تعداد ویزیت برای هر ساعت محدودیت دارند بنابراین نمی توانند تعداد زیاد متقاضیان را معاینه کنند.
دکتر مهرام خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به دلیل پایین بودن تعرفه ویزیت ها در بخش دولتی که حدود یک دهم بخش خصوصی و مطب ها است تعداد مراجعان بسیار بالاست و در عمل امکان پاسخ دهی به تمام بیماران در یک زمان کوتاه وجود ندارد.

**کمبود انگیزه پزشکان برای فعالیت در مراکز دولتی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: از سوی دیگر به دلیل کمبود انگیزه کار در بخش دولتی و تعرفه های پایین و پرداخت با تاخیر بیش از یک سال در حقوق و کارانه های پزشکان که آن هم به دلیل نپرداختن بدهی ها توسط بیمه ها به دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای تابعه آنها اتفاق افتاده است، تمایل و انگیزه ماندن پزشکان در بخش دولتی بسیار کم و خروج از سیستم دولتی زیاد است که این خود باعث عدم امکان تامین پزشکان متخصص و فوق تخصص به تعداد مورد نیاز در بخش دولتی می باشد.
وی یادآور شد: با وجود همه مشکلات، کلینیک های ویژه علاوه بر آنکه در تمام مراکز آموزشی درمانی قزوین و حتی در خارج از این بیمارستان ها نیز از جمله در ساختمان استیجاری جمعیت هلال احمر ایجاد شده و در مناطقی چون الوند و محمدیه نیز در آینده تجهیز و راه اندازی خواهند شد.

**کمبود 2 هزار تخت بیمارستانی در قزوین
یکی از گلایه های بیماران در خصوص وضعیت بیمارستان های دولتی قزوین، کمبود تخت های بیمارستانی به تناسب بیماران است.
قزوین با داشتن یک میلیون و 300 هزار نفر جمعیت هم اکنون دارای 16 بیمارستان اعم از دانشگاهی، تامین اجتماعی، خصوصی و خیریه و یک هزار و 700تخت بیمارستانی است که برای این جمعیت کافی نیست.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین هم اکنون یک هزار و 700 تخت بیمارستانی در قزوین فعال است و با جمعیت فعلی، این استان با کمبود حدود 2 هزار تخت مواجه است.
مهرام افزود: هم اکنون سه بیمارستان شامل 700 تختخوابی قزوین، بیمارستان نیمه کاره الوند و بخش الحاقی شهید رجایی در حال احداث است که با تکمیل آنها علاوه بر افزایش یک هزار تخت دیگر به بیمارستان های استان، قسمتی از مشکلات خدمات درمانی در بیمارستان های فرسوده و قدیمی شهر نیز برطرف خواهد شد.

**ساخت بیمارستان در شهر محمدیه و ناحیه شهری تازه تاسیس مهرگان
وی همچنین در ادامه از برنامه ریزی برای ساخت یک بیمارستان جدید برای مهرگان و محمدیه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این بیمارستان با ظرفیت 72 تخت توسط یک دفتر خیریه در آینده ای نزدیک احداث خواهد شد.
مهرام ادامه داد: در شهرستان هایی مانند آبیک و البرز که فاقد بیمارستان دولتی هستند هم اکنون از طریق خرید خدمات از بخش خصوصی، به نیازهای درمانی شهروندان توسط 2 بیمارستان خصوصی ولیعصر(عج) و رحیمیان با تعرفه دولتی پاسخ داده می شود.
وی افزود: در بیمارستان قدس ویژه کودکان نیز مقدمات کار برای احداث یک فضای الحاقی آغاز شده تا با ساخت آن بخش های جدید در این مرکز آموزشی و درمانی ایجاد شود.

**ساخت مرکز رادیوتراپی در قزوین در دست اجرا است
در سال های اخیر با خدمات ارایه شده در نظام بهداشت و درمان کشور شیب بیماری ها از بیماری های واگیر به بیماری های غیرواگیر تغییر یافته و هم اکنون بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و جراحت های ناشی از سوانح و حوادث به ترتیب جزو سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور و استان قزوین هستند.
سالانه حدود یک هزار و 500 مورد جدید از ابتلا به سرطان در قزوین ثبت می شود و این در حالی است که این استان هنوز یک مرکز رادیوتراپی برای بیماران سرطانی ندارد و مبتلایان به این بیماری سخت ناچارند برای انجام خدمات رادیوتراپی که مهم ترین خدمت درمانی به این بیماران است، رنج سفر به استان هایی چون تهران، البرز و زنجان را بر خود هموار کنند.
در 2 سال اخیر به منظور رفع این نیاز اساسی مقدمات ساخت یک مرکز رادیوتراپی در بیمارستان ولایت آغاز شده وهم اکنون نیز در حال ساخت می باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: پروژه ساخت فضای فیزیکی و بونکرهای مرکز درمان سرطان و رادیوتراپی با سرعت تمام در حال اجرا است و پیگیری ها و اقدام های لازم برای تامین دستگاه ها و تجهیزات آن با جدیت ادامه دارد.
دکتر مهرام خاطرنشان کرد: هزینه ساخت این مرکز 70 میلیارد ریال می باشد که از این رقم 10 میلیارد ریال از محل مشارکت خیران و 60 میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات دولتی مصوب سفر رئیس جمهوری تامین خواهد شد.
وی، هزینه تجهیز این بخش را نیز بین 180 تا 200 میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: برای تجهیز این بخش حداقل 2 دستگاه رادیوتراپی نیاز است که تلاش می کنیم آنها را از محل مشارکت خیران و مردم تامین کنیم.
دکتر مهرام با اشاره به پیشرفت 35 درصدی این ساختمان، گفت: احداث این مرکز تاکنون توسط خیر ین انجام می شد اما از چند ماه گذشته با تحویل آن از خیر و واگذاری به پیمانکار طرف قرارداد با دانشگاه علوم پزشکی در جهت افزایش سرعت کار اقدام شده تا ساختمان این مرکز را در نیمه نخست سال آینده تکمیل شود.
7388*3013 * 6012 خبرنگار:پریسا نوروزی**انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۱۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری

مصطفی گل شکن ، معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی  دانشگاه علوم پزشکی گیلان  گفت:  بهداشت و درمان رسالت اول دانشگاه علوم پزشکی است.‌


 معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی  دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۱۲۰۰ نیرو پیمانی دارد گفت: در پرداخت حقوق این دانشگاه از بین ۶۷ دانشگاه رتبه ۱۱ کشور رل دارد.‌

 گل شکن افزود: ۱۶۸ پروژه عمرانی دانشگاه علوم پزشکی در دست اجرا دارد که از این مجموع۴۳ پروژه افتتاح شد و ۸۱ پروژه آماده افتتاح است و با حضور ریاست جمهوری افتتاح خواهد شد.‌ ‌ 

وی با بیان اینکه پروژه عمرانی بهداشت و درمان بسیار است، خاطر نشان کرد: برای ۸۱ پروژه ۳۱۸ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.‌


 معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی  دانشگاه علوم پزشکی گیلان به  بیمارستان ۴۰۰ تخت خوابی لاکان رشت اشاره و خاطر نشان کرد : این بیمارستان   ۸۶ درصدپیشرفت فیزیکی دارد.

گل شکن  اظهار داشت: با راه اندازی این بیمارستان ۱۳۰۰ نفر نیرو جدید جذب خواهد شد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • فوت پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان: زهرا ملکی قربانی در تهران فوت کرده نه جاسک!
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری